Tux Paint logo

Tux Paint


▤ Menu | ⇩ Download Tux Paint

Reviews - De Telegraaf

De Telegraaf
De Telegraaf (front page), July 18, 2009
July 18, 2009


Tux Paint was mentioned in the "Digitaal" section of De Telegraaf.

Tux Paint is een leuk, gratis computer-tekenprogramma voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Onlangs kwam de nieuwe versie 0.9.21 uit.

De bediening is zo eenvoudig dat zelfs de jongste peuters hier leuke resultaten mee kunnen behalen. Een mascotte begeleidt de kinderen als ze het programma gebruiken. Kinderen krijgen een witte ondergrond en diverse tekengereedschappen zoals penselen en stempels om ze te helpen bij hun creativiteit. De knoppen zijn lekker groot.

Nieuw is een penseel dat schildert met 'tandpasta'. Ook kan je met confetti, regen, sneeuwballen en sneeuwvlokjes schilderen.

Tux Paint is in meer dan 60 telen vertaald waaronder het Nederlands. Het programma werkt goed op oudere, langzame computers. Makkelijk als je kleuters niet achter een nieuwe, dure pc wilt zetten.

Ouders kunnen via de beheersopties instellen dat kinderen het programma niet kunnen uitzetten of de software verkeerd instellen. Ook is het mogelijk te voorkomen dat kinderen vanuit Tux Paint prints maken.

De software is door enthousiaste vrijwilligers ontwikkeld als een openbrondcode-project. Tux Paint blijft gratis, hoe lang je het ook gebruikt. Dat geldt overigens niet voor alle programma's die gratis worden aangeboden. Het komt voor dat software zogenaamd gratis is, terwijl het programma in werkelijkheid allen tijdens een proefperiode van 7 dagen vrij kan worden gebruikt.

www.tuxpaint.org

Translate to English with Google Translate.Did you know? Adults enjoy Tux Paint, too!